Observatori de l’Afectació de la Covid-19

L’Observatori de l’Afectació de la Covid-19 és un projecte desenvolupat pel CEPAC conjuntament amb les vuit colles castelleres de la ciutat de Barcelona i l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). L’objectiu és obtenir el màxim d’informació possible sobre com la situació de pandèmia ha impactat a les colles castelleres, en tots els àmbits: l’estrictament casteller, social, econòmic, etc. L’Observatori va començar a funcionar el gener de 2021 i la intenció és mantenir-lo en funcionament com a mínim fins a la finalització de la primera temporada castellera que es pugui considerar “normal”.

A més de recollir informació, la voluntat és que l’Observatori també sigui una eina útil per les colles de Barcelona específicament i per a tot el món casteller en el procés de retorn a l’activitat, facilitant les dades obtingudes i esdevenint també espai de reflexió i debat.

L’Observatori compta amb un grup permanent de treball format per representants de les vuit colles de Barcelona i també un grup d’experts assessor en què hi ha representants tècnics de la direcció general de Cultura Popular, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, l’Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage i el Grup de Recerca d’Antropologia del Patrimoni de la Universitat de Barcelona. La coordinació de l’Observatori és a càrrec de Guillermo Soler, membre del CEPAC.

A més de l’ICUB, el projecte ha rebut també el suport econòmic del ministeri de Cultura espanyol, de la direcció general de Cultura Popular i Associacionisme de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut Ramon Muntaner. L’Observatori treballa en col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

 

Documents:

https://www.cepac.cat/wp-content/uploads/2021/02/RESULTATS-GLOBALS-P.pdf

 

Notícies de l’Observatori