El dia 18 d’octubre acaba el termini per presentar els treballs que vulguin optar al V Premi CEPAC per a treballs de fi de grau o fi de postgrau de tema casteller, convocat el mes de març passat, i que està dotat amb 1.000 € per al treball guanyador, i amb 500 € per a un accèssit, a més de la publicació del treball en format paper i/o electrònic.

El premi es convoca amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona/La Biennal de Castells i té l’objectiu de contribuir a generar coneixement a l’entorn del fet casteller. Hi poden participar les persones que hagin presentat un treball d’aquestes característiques a qualsevol universitat de la Xarxa Vives d’Universitats durant el període acadèmic 2020-2021, la qualificació del qual hagi estat com a  mínim d’aprovat. El termini de presentació de treballs s’acabarà el 18 d’octubre del 2020.

Palmarès

La primera edició del premi (2017) la va guanyar Pau Roig Arnaus (Universitat de Girona), amb un treball sobre la turistificació del fet casteller. L’accèssit va ser per a Belén Moreno Maurano (Universitat Rovira i Virgili), amb un estudi, des de l’àmbit del dret, sobre els drets d’imatge dels castellers. 

La segona edició (2018) la va guanyar Lurdes Quintero Gallego (Fundació URV) amb el treball Mediació castellera, mentre que l’accèssit es va repartir entre els treballs Adaptació del Diccionari casteller del TERMCAT al públic infantil, de Mariona Arnau Garcia (Universitat Pompeu Fabra), i Avaluació del projecte Iniciació al món casteller. Les colles castelleres com a eina d’inclusió social, de Marta Garcia Yuste (Universitat de Barcelona). 

Gina Armengol (Universitat Autònoma de Barcelona) va resultar la guanyadora de la tercera edició (2019) amb el treball Pla de comunicació per als Castellers de Sabadell. Una mirada creativa al món casteller, mentre que Núria Lopera (Universitat Pompeu Fabra) va obtenir l’accèssit amb Internacionalització del món casteller: glossari català-anglès

Finalment, la quarta edició (2020) la va guanyar Sandra Segarra González, estudiant del grau de Ciències Polítiques i de l’Administració de la Universitat Pompeu Fabra amb el treball titulat L’impacte de les comissions feministes a les colles castelleres universitàries, mentre que l’accèssit va ser per a Laura Ruíz Floría, estudiant de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, pel treball titulat Aproximació a la regulació administrativa del món casteller: de la subvenció al contracte.

Per a més informació podeu consultar les bases del premi aquí.