La recerca “Una diapositiva social i cultural de les colles castelleres de Catalunya”, que va ser l’escollida com a guanyadora de la II Beca CEPAC, ja està plenament en marxa. El qüestionari adreçat als castellers i castelleres de Catalunya ja està disponible on line i s’ha enviat a les colles per tal que el distribueixin entre els seus components. Es tracta d’un qüestionari que es pot respondre en només cinc minuts i que permetrà obtenir informació fiable sobre la composició social de les colles castelleres. És el primer cop que es tira endavant una recerca tan ambiciosa en aquest àmbit. Al mateix temps, el disseny de la recerca garanteix l’anonimat a les persones participants. 

L’enllaç al qüestionari és aquest: http://estudicastells.cat/


Detalls i informació de la recerca

INVESTIGADORES:
Elisa Alegre-Agís [identificació orcid.org/0000-0003-3720-7163]
Doctora en Antropologia Social
Medical Anthropology Research CenterURV

Mireia Gonzàlez Mohedano
Grau en Ciències de la Comunicació
 URV
Expresidenta de la Colla Castellera Xiquets de Tarragona

ENTITAT IMPULSORA:
Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC), amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona.

CONTACTE:
estudicastellscepac@gmail.com

DESCRIPCIÓ GENERAL DE L’ESTUDI:
Aquest estudi té com a objectiu generar una diapositiva de la composició social i cultural de les colles castelleres de Catalunya, tenint en compte diferents criteris sociodemogràfics, socioeconòmics, culturals, de gènere, entre d’altres, així com conèixer el funcionament, gestió, llocs de poder i implicació de les castelleres i castellers a les entitats.

CRITERIS ÈTICS DE LA RECERCA:

Aquest estudi segueix els criteris ètics per als estudis quantitatius i qualitatius. La participació en aquest estudi és voluntària. Les dades recopilades seran utilitzades amb finalitats científiques. L’informe de resultats de l’estudi es lliurarà al CEPAC i a les colles castelleres, i seran publicats, però només les investigadores, la Dra. Elisa Alegre-Agís i MireiaGonzàlez Mohedano, tindran accés a les dades en cru. Aquest estudi és completament anònim i s’aplicarà la legislació vigent en matèria de protecció de dades personals (Llei Orgànica de 15/1999 de 13 de desembre de Protecció de Dades, i Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals).