Gina Armengol i Vilella, estudiant de Comunicació Audiovisual i Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha estat guardonada amb el III Premi CEPAC, que el Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells ha impulsat amb la col·laboració i suport de l’Ajuntament de Tarragona/La Biennal de Castells. El treball guanyador porta per títol Pla de comunicació per als Castellers de Sabadell. Una mirada creativa al món casteller.

El Jurat considera que es tracta d’un bon treball acadèmic, ben estructurat, que analitza i descriu la situació comunicativa interna i externa dels Castellers de Sabadell, n’analitza les fortaleses i debilitats i fa propostes sobre la captació i manteniment dels castellers, el foment de les bones pràctiques i elabora un manual d’imatge per a la colla. També aporta idees que poden servir de pauta per als projectes d’altres colles.

L’accèssit, per un glossari de termes castellers en anglès

El Jurat també decideix també ha decidit distingir amb un accèssit, amb una dotació de 500 euros, el treball Internacionalització del món casteller: glossari català-anglès, de Núria Lopera i Garcia, estudiant del Grau de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). El Jurat ha considerat que es tracta d’un treball ben estructurat i ben elaborat, amb bones referències i que constitueix una aportació interessant a la dimensió internacional que van adquirint els castells, amb el creixent nombre de colles nascudes a l’exterior.

Les dues decisions s’han pres per unanimitat de tots els membres del Jurat, compost per Miquel Botella, com a representant del CEPAC; Jordi Crespo, com a representant de la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya; Francesc Valls, com a personal docent de la URV; Alba Galan i Francesc Domènech, com a experts en el món casteller, i Xavier Capdevila que ha actuat com a secretari –sense vot-. El jurat també ha deixat constància d’algunes petites incorreccions en els dos treballs que no afecten la seva qualitat global però que caldria esmenar de cara a una possible publicació dels mateixos.

El lliurament dels premis es farà el dijous 5 de desembre del 2019, al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona, a les 19.30 hores.

TG III premi CEPAC 2019