Josep Maria Figueras és el nou president del Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) i encapçala la junta escollida en l’assemblea general ordinària de l’entitat, celebrada el passat 20 de març. Figueras pren el relleu de Miquel Botella, que continuarà dins la junta com a vice-president. L’assemblea, a la què van assistir una dotzena de socis i sòcies en format virtual, també va servir per aprovar els comptes de 2023 i el pressupost d’aquest any.

Així, la nova junta, a més de Figueras i Botella, està formada per Guillermo Soler com a secretari; Quim Vilafranca com a tresorer; i Alba Galan, Francesc Domènech, Xavier Capdevila, Biel Senabre, Marta Farrés, Sílvia Muñoz i Eusebi Campdepadrós com a vocals. Es tracta d’una junta continuista respecte l’anterior, però amb tres noves incorporacions.

Josep Maria Figueras (Barcelona, 1965) és empresari i filòleg. Ha ocupat diversos càrrecs a la Junta dels Castellers de Vilafranca, la presidència de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la presidència dels Castellers de Mediona.

L’assemblea va servir per constatar el bon moment que viu l’entitat, que aquest 2024 ha estat admesa a la Xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya i que va creixent pel que fa a la seva activitat.