Les sales de l’Antic Ajuntament, al carrer Major de Tarragona, van acollir l’acte de lliurament del VI Premi CEPAC i de presentació dels treballs de la beca sobre la Composició Social de les Colles que ja està en la fase de conclusions.

Eleonor Boada, una de les dues estudiants que van rebre l’accèssit del Premi CEPAC, va agrair la distinció i va explicar el seu treball a l’entorn de les relacions que s’estableixen entre castellers catalans i les colles sorgides a l’estranger, centrant-se sobretot en el cas dels Xiquets de Copenhagen. L’altra premiada va excusar la presència per una incidència d’última hora.

La Beca
En el mateix acte, Mireia G. Mohedano i Elisa Alegre Alís van exposar l’estat de la investigació que fan sobre la composició social de les colles castelleres, treball que s’executa a partir de la II Beca CEPAC. Les becades treballen ara en les conclusions, a partir d’una macroenquesta a totes les colles castelleres que va obtenir 1.852 respostes. El resultat d’aquesta enquesta presenta novetats interessants com la millora en joventut, equitat, nivell social o acadèmic de la majoria de colles. Mohedano i Alegre van presentar quadres, estadístiques, percentatges i detalls relacionats amb aspectes ben diversos de la personalitat dels castellers i castelleres que configuraran l’estudi sobre la composició social de les colles.

En l’acte a l’Antic Ajuntament van intevenir també el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Joan Ibarra; el president del CEPAC, Miquel Botella, i la consellera de  Serveis Socials, Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Soler. En els parlaments es va posar de manifest la bona salut del món casteller que ha reprès l’activitat amb força; la necessitat de coordinar esforços en la recerca i en la reflexió sobre el món casteller amb entitats com la Coordinadora, la Càtedra Universitària de l’URV i el CEPAC, i la disposició de l’Ajuntament de Tarragona a impulsar les activitats del nostre Centre amb iniciatives com els premis i la beca.