Els premiats i els guanyadors de la Beca CEPAC, amb la consellera de Cultura, el president del CEPAC i la directora de la Càtedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller.

El CEPAC ha lliurat ja el VII Premi CEPAC per a treballs de recerca univeristària de temàtica castellera. En un acte celebrat al Centre Cultural Antic Ajuntament de Tarragona, Elisenda Plana Armengol rebia el guardó per la seva Proposta de glossari terminològic CA-ES del món casteller, treball de final de grau en Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra. També rebia el seu guardó Pau Marcé Arroyo pel seu Estudi de transformació d’un local casteller en un centre cultural, treball de final de Màster en Gestió Cultural de la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat de Girona, al qual el jurat va decidir atorgar un accèsit.

Aspecte de la sala durant el parlament del president del CEPAC, Miquel Botella.

L’acte servia també perquè els guanyadors de la III Beca CEPAC convocada per l’entitat i la Càtedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller, Carles Esteve, Enric Güell i Pau Ricomà, presentessin el seu projecte que pretén aportar propostes de millora per al Concurs de Castells. Els treballs ha estan iniciats i està previst que estiguin acabats a la pròxima tardor.

L’acte el va cloure la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, i va comptar amb les intervencions, a banda dels premiats, de la directora de la Càtedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller, Marta Calull, i del president del CEPAC, Miquel Botella. Tots els parlaments van coincidir en remarcar la necessitat d’una bona recerca relacioanda amb els castells des de tots els àmbits.

L’acte, amb una cinquantena de persones assistents, va servir també per convocar oficialment la VIII edició del premi, les bases del qual podeu consultar aquí.