Els jardins de Casa Canals de Tarragona han acollit aquest dijous 29 d’abril la presentació del treball guanyador de la I Beca CEPAC, així com el lliurament dels guardons del IV Premi CEPAC per a treballs universitaris, en un acte que va aplegar una trentena de persones. La mataronina Lara Santana, graduada en Psicologia Social, explicava els objectius i les metodologies en la seva recerca sobre el compromís a les colles castelleres, i en concret a l’hora de determinar quins són els facilitadors d’aquest compromís. Rosa Canela, membre del jurat que va concedir a Santana la beca, glossava les qualitats del treball, que s’ha desenvolupat al llarg dels darrers dos anys. 

L’acte també servia per a lliurar els diplomes a les guardonades amb la darrera edició del Premi CEPAC per a treballs de final de grau o de postgrau: Sandra Segarra González (primer premi) i Laura Ruiz Floria (accèssit), que també han fet fer cinc cèntims de les seves recerques. Val a dir que tant aquests treballs premiats com el resultat de la beca es podran consultar pròximament al web del Concurs de Castells de Tarragona, dins l’apartat de la Biennal de Castells, donat que les dues convocatòries compten amb el suport econòmic de l’ajuntament de Tarragona. 

En els parlaments de cloenda, el president del CEPAC, Miquel Botella, destacava la necessitat de fer un pas endavant en la recerca de temàtica castellera, mentre què l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, desitjava que el retorn a l’activitat castellera després del Covid-19 certifiqui precisament el compromís del col·lectiu. 

Val la pena recordar que ja estan convocades la V edició del Premi i la II edició de la Beca. En aquest darrer cas, oberta a projectes d’una sola temàtica (composició social i humana de les colles) que es poden presentar fins al 15 de juny. Més informació: Bases de la II Beca.