Mar Solé Amenós

Mar Solé Amenós, estudiant del màster en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Girona, ha resultat la guanyadora del V Premi CEPAC per a treballs de final de grau i de postgrau universitaris. El premi, dotat amb 1000 euros, està patrocinat per la Biennal del Concurs de Castells de Tarragona i l’ajuntament de Tarragona. Respecte el treball guanyadora, titulat “Castells i trastorns de la conducta alimentària: estudi de les característiques del fet casteller que poden influir en el desenvolupament d’un TCA i anàlisi de la incidència de TCA i comportament associat en castelleres joves”, el jurat n’ha destacat “l’interès actual del tema escollit, l’aportació de dades noves en aquesta temàtica i el rigor metodològic del treball”. 

D’altra banda, Marta Prat Carrió, estudiant del màster en Optometria i Teràpia Visual de la Universitat Politècnica de Barcelona, ha obtingut un accèssit, dotat amb 500 euros, pel treball “Proposta metodològica d’un programa d’entrenament visual integrat per castellers”. En aquest cas, el jurat ha destacat especialment que “es tracta d’una primera aproximació a un terreny totalment innovador amb molt de potencial”.

El jurat, reunit el passat 15 de novembre, estava presidit per Alba Galan Garcia, i integrat també per Josep Maria Figueras Pagès, Daniel Castillo Isern, Eva Oliva Anguera (personal docent de la Universitat Rovira i Virgili) i Antonio Sánchez Sánchez (representant de la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya), amb Guillermo Soler García de Oteyza com a secretari, sense vot. En aquesta cinquena convocatòria del premi CEPAC es van rebre un total de tres treballs.