L’estudiant de màster de la Universitat de Girona rebrà mil euros pel treball El procés de turistificació d’un patrimoni immaterial: la tradició castellera’

Pau Roig Arnaus, estudiant del màster de Turisme Cultural de la Universitat de Girona, ha estat guardonat amb el I Premi CEPAC, que el Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells ha impulsat amb la col·laboració i suport de l’Ajuntament de Tarragona/La Biennal de Castells. El treball guardonat porta per títol El procés de turistificació d’un patrimoni immaterial: la tradició castellera’.

<a style="background-color:black;color:white;text-decoration:none;padding:4px 6px;font-family:-apple-

En el cas del primer premi, dotat amb mil euros, el Jurat ha tingut en compte la concreció, claredat i coherència del treball amb el desenvolupament dels objectius. Ha valorat molt positivament la idoneïtat del contingut, tant pel que fa a la temàtica castellera analitzada, com per la repercussió de les conclusions en el coneixement del fet casteller. El Jurat ha posat èmfasi en el caràcter innovador del treball, per la temàtica estudiada, i en l’adequació metodològica i el disseny de la recerca.

L’accèssit, per als ‘drets d’imatge’

El Jurat també decideix també ha decidit distingir amb un accèssit, amb una dotació de 500 euros,  el treball ‘El derecho a la imagen de los castellers’, de Belén Moreno Maurano, estudiant del Grau de Dret a la Universitat Rovira i Virgili.

En aquest cas, s’ha destacat l’oportunitat i la innovació de la temàtica estudiada, així com la capacitat de l’estudiant d’anar més enllà d’un anàlisi descriptiva de la situació, per oferir-se una opinió crítica. També s’ha tingut en compte la claredat i  la coherència del treball i la repercussió de les conclusions en el coneixement del fet casteller.

El jurat del premi ha estat format per Miquel Botella, com a representant del CePAC; Cristina  Cumplido, com a representant de la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya; Aitana de la Varga, com a personal docent de la URV; Jordi Fornells i Xavier Capdevila, com a ‘experts’ en el món casteller i Raquel Sans que ha actuat com a secretària –sense vot-.

En aquesta primera edició s’han presentat un total de sis treballs provinents de disciplines i universitats diferents. El Jurat n’ha volgut destacar la gran qualitat acadèmica de tots.

El lliurament dels premis es farà aquest divendres 17 de novembre, al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona, a partir de les 19 hores.

Capturadepantalla2017-11-14alas14.49.44