Lara Santana Torralba, estudiant de l’últim grau de Psicologia (menció en organitzacions) de la Universitat Blanquerna-Ramon Llull i cap de l’Àrea Social de la colla castellera Capgrossos de Mataró,  ha resultat la guanyadora de la primera convocatòria de la Beca CEPAC de recerca sobre tema casteller, convocada pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC), amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona/La Biennal de Castells, i dotada amb 4.000 euros.

El projecte guanyador té el títol de “Castells i compromís. Anàlisi dels factors de fidelització i mesura del nivell de compromís organitzacional dels castellers i castelleres” i va resultar mereixedor de la beca segons el veredicte, acordat per unanimitat, del jurat, integrat per tres investigadors coneixedors del món casteller i el president del CEPAC i reunit el 22 de maig passat a Tarragona.

A partir d’ara, Santana disposarà de divuit mesos per aplicar el pla de treball del projecte i elaborar un treball en el qual es recolliran els resultats i les conclusions de la recerca, el qual serà publicat posteriorment. El projecte guanyador se circumscriu a l’àmbit 3 de les bases de la beca: continuïtat i renovació a les colles castelleres.

A aquesta primera edició de la beca s’hi han presentat un total de sis projectes.